2020 İlkbahar Yaz Makyaj Trendleri

2019 yılının ilkbahar yaz aylarından çıkıp tekrar sonbahar ve kış aylarına dönüş yaptık. Bununla birlikte yeni telaşlar da başlamış oldu. Saç trendleri, kış modası, aksesuar modası derken bir kış aylarına girmemize pekte bir şey kalmadı. Her ne kadar sonbahar kış sezonunu yaşasak da bir sonraki senenin trendleri de gündemimize yavaş yavaş girmeye başladı bile. 2020 ilkbahar yaz makyaj trendleri yapılan defilelerle birlikte şimdiden belirleniyor. Bu trendler arasında hem alışık olduğumuz hem de yeni göreceğimiz trendler mevcut. Bakalım 2020 ilkbahar yaz makyaj trendleri neler.

Saç Maşası ve Fön Makinelerinin Zararları

1.Parlak Göz Kapakları

Önümüzdeki sezon parlak gözleri oldukça çok göreceğimizi söyleyebiliriz. Defilelerde bolca gördüğümüz parlak gözleri yapmak ise oldukça basit. Hafif bir makyaj ve farınızın üzerine süreceğiniz parlatıcı ile kolaylıkla parlak ve ışıltılı gözlere sahip olabilirsiniz.

parlak-gozkapaklari

2.Çerçeveli Gözler

Bildiğiniz gibi bir süredir kuyruklu kedigözü eyelinerlar oldukça fazla kullanılıyordu. Fakat önümüzdeki sezon buna veda etme vakti gelmiş gibi görünüyor. Önümüzdeki sezon ise siyah renkli eyeliner ile gözü çerçevelemek trend olacak. Belirginleşen göz çevresi için kalem veya jel eyeliner tercih edebilirsiniz.

cerceveli-gozler-2

cerceveli-gozler

3.Pastel Renkler

İlkbahar yaz sezonunda pastel renkleri her zaman olduğu gibi çokça göreceğiz. Önümüzdeki sezon özellikle farlarda pastel renkler bol bol kullanılacak. Bu renkli farları kullanmadan önce yine parlak göz kapaklarında olduğu gibi hafif bir makyaj yapmak gerekli. İster mat bir far isterseniz de ışıltılı bir farı tercih etmeniz size kalmış.

pastel-renkler pastel-renkler-2

4.Eskiye Dönüş

Önümüzdeki sezon oldukça fazla göreceğimiz bir diğer trend ise aynı renkleri kullanmak olacak. Çok eskilere bir geri dönüş yaparak aynı renk dudak, göz ve yanakları defilelerde görmeye başladık bile. Aslında makyaj konusunda bir nevi kolaylık sağlayacak diyebiliriz. Çoklu kullanım ürünleri sayesinde aynı renk trendini rahatlıkla uygulayabilirsiniz.